ارزان ترین فایل ها را از ما خریداری کنید..

محل لوگو

نظرسنجی سایت

قیمت های سایت ما را چطور ارزیابی میکنید؟

اشتراک در خبرنامه

جهت عضویت در خبرنامه لطفا ایمیل خود را ثبت نمائید

Captcha

مقاله ی نيازهای انسان از نظر ابراهام مزلو


مقاله ی نيازهای انسان از نظر ابراهام مزلو

فرمت:doc

تعداد صفحه:35

 

بخش هایی از مقاله:

مقدمه

در قرن 20 سه نهضت يا انقلاب فكري اساسي رخ داد كه چهره علم روانشناسي را دگرگون كرد يكي پيكو آناليز و ديگري رفتار گرايي و سومي انسان گرايي پيكو آناليز انسان مخلوق غرايز و كش مكش هاي دروني است . از نظر رفتار گرايي محيط انسان را مي سازد البته طبيعت انسان در اصل خوب و قابل احترام است و در صورتي كه محيط به انها اجازه دهد به شكوفايي و براوردن استعداد و گنجايش هاي درون گرايش دارد . و اما ابراهام مزلو را مي توان يكي از موسسين و شايد پرنفوذترين روانشناس انسانگرا در زمان معاصر دانست . او در سال 1908 در امريكا به دنيا امد و در سال 1980 فوت كرد . [1]

او بدع نوع روانشناسي است كه سر و كارش با برترين و والاترين آرمانها و استعدادهاي ذاتي انسانهاست و در راستاي كشف ابعاد حيرت برانگيز درون پرغوغاي ادمي همواره به كارست .

انچه مزلو را به دركي نوين از انسان راهبر شد ، پديده هايي به غايت عاطفي بود :

عشق ، احترام و حسن قبول مسئوليت علاقه ي سرشار از احترام و عاطفه اش به استاداني چون اردشير فروم كارن هورناي ماكس و رتمالير او را بر ان داشت تا در ارزوي رسيدن به جو پر جان انان به اوج شكوهمندي كه انسان بر عروجش تواناست دست يابد .

روانشناسي كل گرا – انسانگري مزلو بي انكه ما را در هزار توهاي ضمير ناخود اگاه مان سرگردان سازد راه عروج راه فرار وي از مرز هاي محدود من و راه رهيافت به اوج هاي پر خلسه ي عرفاني را به ما مي نماياند . [2]

مازلو عقيده دارد كه نيازها سلسله مراتبي دارد كه بشرح زير مي باشد :

1- نيازهاي فيزيولوژي – گرسنگي ، تشنگي ، جنسي

2- نيازهاي ايمني

3- نياز به ديگران داشتن

4- نياز به احترام مقام و موقعيت

5- خود شكوفايي

مازلو عقيده دارد كه در تكامل شخصيت فرد ابتدا بايد نيازهاي پائينتر كاروا بشود تا نيازهاي عالي تر پيدا شود و ممكن اي ناكامي در ارضاي نياز يك طبقه در شخصيت فرد اثر بگذارد و شخصيت هر فرد را رفتارهاي اجتماعي او ريبري مي كند.

 

نقطه نظرات مزلو درباره نيازهاي انسان

 

نيازهاي اوليه

نيازهاي جسماني:

نيازهايي كه معمولا به مشابه نقطه شروعي براي تئوري انگيزش اختيار مي شوند اصطلاحا سائق هاي جسماني ( فيزيولوژيك ) ناميده مي شوند . و دو موضوع باعث تجديد نظر ما مي گردد 1- توسعه مفهوم ( تعادل حياتي و 2- فهم اين مسئله كه اشتها ( ترجيحا انتخاب غذا ) نشانه كمبودها يا احتياجات بدن است .

تعادلي حياتي بر كوشش و تلاش غير ارادي بدن جهت حفظ تعادل بهنجار و ثابت خون دلالت دارد . كانن اين فرايند را براي اب موجود در خون نمك موجود قند موجود پروتئين موجود چربي موجود كلسيم موجود اكسيژن موجود و غيره توضيح داده است و اين فهرست مي تواند ادامه يابد و مواد مصرفي هورمون ها ويتامين و غيره را شامل گردد.

و پس نياز فيزيولوژيك مثل مزه ها و بو ها جزو تعادل حياتي نمي باشد و نيز مي توانند هدف رفتار انگيزشي قرار گيرند و پرنياز فيزيولوژيك و رفتار فوري مي تواند به مثابه كانالي براي انواع ديگر نيازها عمل كند . و اينها بطور نسبي از يكديگر قابل تفكيك اند . و اين نيازها نيزومندترين نيازها هستند و اگر تمام نيازها ارضا نشده باشند نيازهاي جسماني بر ارگانيسم چيره مي شوند .

و نيازهاي ديگر ممكن است به سادگي معدوم يا به پشت صحنه رانده شوند . و اگر فرد گرسنه باشد براي او فقط محرا مهم است نه چيز ديگر يك صفت خيره ديگر ارگانيسم انسان هنگاميكه تحت سلطه يك نياز مشخص قرار مي گيرد اين است كه كل فلسفه زندگي او ميل به دگرگوني پيدا مي كند . براي انساني كه بشدت گرسنه است جامعه ارماني او جايي است كه در ان غذا يافت شود و هر چيز ديگر براي او بي اهميت است چنين مواردي حقيقت دارند ولي عموميت ندارند اما هنگاميكه نان فراوان است و شكم انسان سير چه اميالي خواهد داشت ؟

 

[1]- روانشناس شخصيت

[2]- روانشناسي شخصيت سالم

 

 

منابع :

اقتباس از كتاب

1- پيرناويل ، روانشناسي رفتار ، ترجمه حسن مينائيفر ، انتشارات دانشگاه نيم نگاهي به :

2- تاريخ روان شناسي نوشته ف – ل – مولر ترجمه علي محمد كاردان مركز نشر دانشگاهي


مبلغ قابل پرداخت 2,000 تومان

توجه: پس از خرید فایل، لینک دانلود بصورت خودکار در اختیار شما قرار می گیرد و همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال می شود. درصورت وجود مشکل می توانید از بخش تماس با ما ی همین فروشگاه اطلاع رسانی نمایید.

Captcha
پشتیبانی خرید

برای مشاهده ضمانت خرید روی آن کلیک نمایید

  انتشار : ۸ فروردین ۱۳۹۹               تعداد بازدید : 196

برچسب های مهم

باتشکر از بازدید شما،، لبخند فراموش نشود

فید خبر خوان    نقشه سایت    تماس با ما